ESITYS / PERFORMANCE 31.3.2018

Jani Petteri Virta Dance Company: A Different Self-Portrait: Did You Learn Nothing From Our Last Encounter?

”Vietin vuoden 2017 vältellen peilikuvaani ja valokuvia itsestäni, ja tein tuntemusteni ja muistojeni pohjalta omakuvia niin piirtäen, maalaten, kirjoittaen kuin performansseina.”

Jani Petteri Virta on Turussa asuva itäsuomalainen taiteilija, jota teosesittelytekstit useimmiten ärsyttävät, sillä hänen mielestään ne ovat liian pitkiä eivätkä kovinkaan viihdyttäviä. Janin mielestä se, että taiteilijalla on teoksensa suhteen ennakkoajatuksia, ei tarkoita, että ne on pakko kirjoittaa luettaviksi, vaan teoksen pitäisi pysyä pystyssä ilman ennakkotietoa. Hän ei kiellä etteikö ennakkosepustus toisinaan voisi syventää katsomiskokemusta, mutta Jani ei selvästikään ole näiden tekstien kohderyhmää. Hänen omat performanssinsa pohjautuvat aina johonkin ideaan, ja joskus taustalla on syvällisempääkin pohdintaa, mutta hän ei oleta, että pohdinnat kiinnostaisivat ketään fb-eventin tai vastaavien yhteydessä. Vaikka Jani pääosin kokee kykenevänsä ilmaisemaan ajatuksensa tarkimmin ja kaunosanaisimmin kirjallisessa muodossa, hän mieluummin kertoo selityksensä baarissa tuopin äärellä kuin tällaisessa itseään täynnä olevassa teoskuvailussa.

Performanssi: Jani Petteri Virta
Video: Jani Petteri Virta ja Heli Koponen
Tuotanto: Ehkä-tuotanto ja Jani Petteri Virta Dance Company
Kuva: Jani Petteri Virta

Performanssi Kutomolla pääsiäislauantaina 31.3.2018 klo 19

Yhteisilta Rea-Liina Brunoun teoksen Menestysteos, Part 1 – La Terre Des Chants Moroses kanssa

Liput: 15/10€
Osta lippuja

janipetterivirta.wordpress.com

 

Jani Petteri Virta Dance Company: A Different Self-Portrait: Did You Learn Nothing From Our Last Encounter?

“I spent the year 2017 trying to avoid seeing my face both in mirrors and in photographs. Through that and through my emotions and memories I worked on self-portraits by drawing, painting and performance pieces.”

Jani Petteri Virta is an East Finland born artist based in Turku who is usually irritated by art presentation texts which are often too long and not that entertaining. Jani feels that even if artist has some leading thoughts about the piece, that doesn’t mean that it’s mandatory to put it down on paper. From his point of view the piece should stand on its own with no pre-information. He is not denying that some pre-scribbles wouldn’t at times deepen the experience of the viewer, but clearly Jani is not part of the audience for such writings. His own performances are always based on some idea, and at times it includes some deeper thinking, but he doesn’t assume that many would be too interested in reading about it from Facebook event’s ‘About’ or such. Although Jani feels being at his most precise and eloquent at expressing his thoughts through writing, if needed he prefers giving his explanations at a bar while having a pint.

Performance: Jani Petteri Virta
Video: Jani Petteri Virta and Heli Koponen
Production: Ehkä-production and Jani Petteri Virta Dance Company
Photo: Jani Petteri Virta

Performance at Kutomo on the Easter Saturday 31.3.2018 at 7 pm

Double bill evening with the performance Bestseller, Part 1 – La Terre Des Chants Moroses by Rea-Liina Brunou

Tickets: 15/10€
Buy tickets

janipetterivirta.wordpress.com