8.-19.4.2011

Superihminen-kollektiivi: Moulin Beige

Superihminen-kollektiivin installaatioesitys Moulin Beige saa ensi-iltansa Kutomolla 8. huhtikuuta 2011. Teoksen takana ovat esitystaiteilija Tashi Iwaoka, nukketeatteritaiteilija-muusikko Antti-Juhani Manninen, kuvanveistäjä-muusikko Timo O. Nenonen, tanssitaiteilija Anna Torkkel sekä vaatesuunnittelija Heidi Wikar.

Moulin Beige tutkii näkymättömyyttä kykynä, haaveena, tarpeena ja olomuotona. Tekijöiden mielenkiinnon kohteena ovat yli-ihminen, huonekaluihminen ja muodonmuutos. Teoksessa tematiikkaa lähestytään yleisesti jaetun haave- ja kauhukuvaston kautta. “Superihminen” -käsitteen tutkimisesta syntyneen esityksen voi kokea myös tavallisen ihmisen, perushyvän, ylistyslauluna. Elävät, visuaalisesti voimakkaat kuvat ja tilanteet luovat teoksen omintakeisen ja selittämättömän maailman, joka kutsuu katsojaa pohtimaan omaa käsitystään “tavallisesta”. Missä kulkee raja käsitettävän ja käsittämättömän välillä? Mikä on tavallista, beessiä, ja mitä sen kääntöpuolella on?

Konsepti, esitys ja toteutus: Tashi Iwaoka, Antti-Juhani Manninen, Timo O. Nenonen, Anna Torkkel, Heidi Wikar
Tuotanto: Ehkä-tuotanto, Läntinen tanssin aluekeskus, Superihminen-kollektiivi

Produktiota ovat tukeneet Varsinais-Suomen taidetoimikunta sekä HairStore Mylly, Joutsen Finland Oy, Kahvila Helmi, Leipomo Moberg, Topinojan kaatopaikka, Turun Mestaripalvi, Turun Tietopalvelu Oy ja Vaasan Oy.

Esitykset Kutomolla
Pe 8.4. klo 19 ensi-ilta
Su 10.4. klo 17
Ke 13.4. klo 19
Pe 15.4. klo 19
La 16.4. klo 19
Ti 19.4. klo 19

Liput: 15/10€
Varaukset ja tiedustelut: info(at)l-tanssi.fi tai 02-2314212
l-tanssi.fi

KUTOMO
Kalastajankatu 1 B
20100 Turku

Bussit 4, 40 Kauppatori-Amiraalistonkatu, päätepysäkki tai bussi 1 Kauppatori-Satama, Veistämöntorin pysäkki