New dance & performance

Himera-klubi: Antoine Chessex ja Tommi Keränen

Lokakuun Himera-klubilla kuullaan säveltäjä, muusikko ja äänitaiteilija Antoine Chessexin (CH) sekä 10-vuotistaiteilijajuhliaan viettävän sooloartisti Tommi Keräsen (FI) musiikkia.

Himera-klubi Kutomolla perjantaina 24.10.2014 klo 19:30-22:30
Liput: 5€

Noisen, nykymusiikin, improvisaation ja elektronisen musiikin rajamaastossa kulkevan Antoine Chessexin sävellyksille on tunnusomaista tiheät äänitekstuurit ja mikrotonaaliset jännitteet, jotka jäsentyvät tilaan virittyvinä äänimassoina. Chessexin tuotanto koostuu sävellyksistä soolosoittimille ja erilaisille kamarimusiikkikokoonpanoille, ääni-installaatioista sekä poikkitaiteellisista projekteista. Chessex on muun muassa tehnyt tilaustöitä useille kamarimusiikkiyhtyeille ja hänen töitään on esitetty monilla alan festivaaleilla. Soolokonserteissaan hän hyödyntää kitaravahvistimien ja sähköisen muokkauksen tarjoamia mahdollisuuksia.

soundimplant.com/achessex

Kokeelliseen elektronimusiikkiin erikoistuneen Tommi Keräsen pääasiallinen instrumentaatio on eloelektroniikka ja itse tehdyillä ohjelmilla varustettu tietokone. Noiseen painottuvan soolotuotannon ohella Keränen esiintyy ad hoc-kokoonpanoissa sekä toimii jäsenenä yhtyeissä Testicle Hazard, Köttskogen ja The Truckfuckers. Keräsen diskografia sisältää yli 20 julkaisua, joista vuonna 2010 julkaistu Bats in the Attic CD (Pica Disk) nousi The Wire -lehden kriittikkojen vuosisuosikkilistalle. Keränen on konsertoinut laajalti kotimaassa ja ulkomailla sekä tehnyt yhteistyötä useiden eri artistien kuten Florian Heckerin, Lasse Marhaugin, Paal Nilssen-Loven, Janne Tuomen, Incapacitantsin ja Phill Niblockin kanssa.

keranen.anoema.com

Himera on viiden turkulaisen muusikon vuoden 2012 lopussa perustama työryhmä, joka keskittyy marginaalimusiikin – mm. vapaan improvisaation, free jazzin, elektroakustisen musiikin ja erilaisten omaehtoisten musiikkien – ympärille monipuolisesti kietoutuvaan toimintaan. Työryhmän perustajajäsenet ovat Niko-Matti Ahti, Marja Johansson, Niko Karlsson, Topias Tiheäsalo ja Jaakko Tolvi.

himera.fi

Nykytaidetila Kutomo
Kalastajankatu 1 B
20100 Turku

Bussit 4, 40 Kauppatori-Amiraalistonkatu, päätepysäkki tai bussi 1 Kauppatori-Satama, Veistämöntorin pysäkki

 

Himera club: Antoine Chessex and Tommi Keränen

October’s Himera club presents music from composer, musician and sound artist Antoine Chessex (CH) and sound artist Tommi Keränen (FI).

Himera club at Kutomo on Friday 24 October 2014 at 7:30-10:30 pm
Tickets: 5€

soundimplant.com/achessex
keranen.anoema.com
himera.fi

Contemporary art space Kutomo
Kalastajankatu 1 B
20100 Turku

Busses 4, 40 Kauppatori-Amiraalistonkatu, last station or bus 1 Kauppatori-Satama, Veistämöntori station