New dance & performance

Himera-klubi: Improvisoitua musiikkia sekä kokeellista poppia ja folkia New Yorkista ja Turusta

Tuoreen Himera-ryhmän musiikkiklubilla esiintyvät The Home of Easy Credit, Tsembla, Niko Karlsson sekä TT Salo!

Himera-klubi Kutomolla lauantaina 2.3.2013 klo 19-23
Liput: 5€

THE HOME OF EASY CREDIT (US)
New Yorkin Queensistä Kutomolle saapuva The Home of Easy Credit on aviopari Louise D.E. Jensenin ja Tom Blancarten duo. Jensenin (laulu, saksofonit, elektroniikka) ja Blancarten (kontrabasso) musiikki syntyy, kasvaa ja vapautuu jossain jazzin, vapaan improvisaation, folkin ja popin risteyspisteessä. Duon ensilevy julkaistiin newyorkilaisella Northern Spy -levymerkillä viime vuonna. Musiikkia kaikille niille, joiden mieliä eivät genrerajoitukset kahlitse!

TSEMBLA (SWE/FIN)
Tsembla on Turussa asuvan ruotsalaismuusikko Marja Johanssonin yhden naisen yhtye. Tsemblan rikas, pääosin sämpleistä kasattu kudos on kaunista, monikerroksista ja raikasta. New Images Brooklynista julkaisee Tsemblan toisen LP:n Nouskaa henget tämän kevään aikana. Popmusiikkia vuodelle 2013.

NIKO KARLSSON (FIN)
John Faheyn ja Robbie Bashon jalanjälkiä kulkevaa akustista kitarointia ja utuiseksi virittynyttä laulua. Karlssonin soitto voi aueta myös hauraaksi droneksi, johon mielellään voi upottaa päänsä ja koko kehonsa. Vermontilainen levy-yhtiö Spirit of Orr julkaisi vuoden 2012 lopulla Karlssonin soololevyn Illan aurinko, aamun kuu.

TT SALO (FIN)
Mies, kitara ja vahvistin. Huuruista ja psykedeelistä improvisoitua bluesrockia. Metelikitarointia, satunnaisia riffejä ja loppumatonta kitarasooloa, joka ei varsinaisesti koskaan ala.

Himera on viiden turkulaisen muusikon vuoden 2012 lopulla perustama ryhmä, jonka tarkoituksena on tuoda kuuluville musiikkia marginaalista: kokeellista ja kokeilevaa musiikkia, vapaata improvisaatiota, noisea, free-jazzia, omaehtoista pop- ja folkmusiikkia – kaikkea sitä, joka soi jossain gallerioiden, klubien, kellareiden sekä baarien välitiloissa. Himera järjestää keikkoja ja konsertteja ulkomailta saapuville vieraille yhtä lailla kuin paikallisille soittajille. Yhdistyksen muodostavat Niko-Matti Ahti, Marja Johansson, Niko Karlsson, Topias Tiheäsalo sekä Jaakko Tolvi.

northernspyrecords.com/artist/the-home-of-easy-credit
tsembla.com
himera.fi

Nykytaidetila Kutomo
Kalastajankatu 1 B
20100 Turku

Bussit 4, 40 Kauppatori-Amiraalistonkatu, päätepysäkki tai bussi 1 Kauppatori-Satama, Veistämöntorin pysäkki