New dance & performance

Sara Kovamäki ja Liina Kuittinen: Kevätsavut

Kuva- ja esitystaiteilijoiden Sara Kovamäen ja Liina Kuittisen teos Kevätsavut on aistimus ja maisema, jossa voi vierailla, oleilla tai viipyä sen reunoilla. Se on hiljaa sisäänsä sulkeva, mutta reunoilta jatkuvasti avoinna. Kevätsään tapaan se tulvii huoneeseen, lupaa liikoja, hiipuu ja jättää sukat märiksi. Kevätsavut on savun mittainen tauko talven jälkeen. 

Talven jälkeen lumien sulettua on ollut tapana polttaa helavalkeita pahojen henkien, sairauksien ja kipujen karkottamiseksi. Kevätsavut kiinnittyy vuoden kiertoon ja merkkaa pimeän väistymistä ja valoisamman ajan alkua. Kevätsavut liittyy samaan porukkaan kuin planeettojen liikkeet, valon kulman muutos, aktivoituvat siemenet ja eteläseinustoilla heräilevät kärpäset. 

Paljastamatta liikaa: jonkin on väistyttävä muutoksen tieltä. 
Voihan olla että mikään ei syty. 
Esitys keväälle! 

Konsepti ja esitys: Sara Kovamäki ja Liina Kuittinen
Tuotanto: Ehkä-tuotanto, Sara Kovamäki ja Liina Kuittinen
Residenssi: Ehkä-tuotanto/Nykytaidetila Kutomo (Turku)
Tukijat: Läntinen tanssin aluekeskus, Niilo Helanderin Säätiö ja Taiteen edistämiskeskus
Ensi-ilta: 1.4.2021 Nykytaidetila Kutomo, Turku (siirtyy)
Kuva: Sara Kovamäki ja Liina Kuittinen

sarakovamaki.com
liinakuittinen.tumblr.com

Huom! Koronatilanteesta johtuen teoksen esitykset 1.–4.4.2021 siirretään tapahtumaan myöhemmin Nykytaidetila Kutomon ohjelmistossa. Pahoittelemme tilannetta.

 

Sara Kovamäki and Liina Kuittinen: Kevätsavut

The performance Kevätsavut (spring smokes) by visual and performance artists Sara Kovamäki and Liina Kuittinen is a sensation and landscape that can be visited or spent time with, lingering on its borders. It quietly closes inside of itself, but is constantly open on its borders. Like spring weather, it flows to the room, promises too much, tails off and leaves the socks wet. Kevätsavut is a smokesized break after winter. 

After winter, when the snow has melted, it was accustomed to burn fires in order to expel bad spirits, illnesses and aches. Kevätsavut fastens itself into the annual cycle and marks the recession of darkness, the beginning of a brighter time. Kevätsavut joins the planetary movements, the change in the angle of the light, seeds activating and flies waking up near the southern walls. 

Concept and performance: Sara Kovamäki and Liina Kuittinen
Production: Ehkä-production, Sara Kovamäki and Liina Kuittinen
Residency: Ehkä-production/Contemporary Art Space Kutomo (Turku)
Supported by: Arts Promotion Centre Finland, Niilo Helander Foundation and Regional Dance Centre of Western Finland
Premiere: 1.4.2021 Contemporary Art Space Kutomo, Turku (postponed)
Photo: Sara Kovamäki and Liina Kuittinen

sarakovamaki.com
liinakuittinen.tumblr.com

Note! Due to the COVID-19 situation the performances at Contemporary Art Space Kutomo on 1.–4.4.2021 have been postponed until further notice. We are sorry for the inconvenience.