New dance & performance

Milja Ahon, Anna-Mari Karvosen, Anna Mustosen ja Emmi Vennan uusi teos ENSI-ILTA!

”En tule sitä löytämään ja kuitenkin minä elän siitä.”
– Clarice Lispector: Áqua Viva – Ajatuksen takana (1973)

Tanssi- ja esitystaiteen kentällä toimivat helsinkiläiset taiteilijat Milja Aho, Anna-Mari Karvonen, Anna Mustonen ja Emmi Venna kantaesittävät uuden teoksensa Kutomolla huhtikuun lopussa. Työryhmä on työstänyt esitystä Turussa, Helsingissä ja Monthelonin linnassa Ranskassa vuosina 2015 ja 2016.

”Teimme tätä teosta kirjastossa, kotona, kulttuurikeskuksessa, metsässä, kappelissa, tanssisalissa ja kivilinnassa Ranskan maaseudulla. Ajattelimme suoraa ja mutkatonta, nimeämättä jättämistä ja tyhjyyttä, voimattomuutta ja voimaa. Kirjoitimme, puhuimme, tanssimme ja lepäsimme. Uupumus, ei tietäminen ja avuttomuus saivat olla osa työskentelyämme. Nyt kaksi viikkoa ennen ensi-iltaa emme vielä tiedä miten jakaa teoksemme katsojille. Tässä tilanteessa on puhdasta nykyisyyttä ja se on perustamme.”
– Työryhmä Aho, Karvonen, Mustonen, Venna 13.4.2016

Konsepti ja esitys: Milja Aho, Anna-Mari Karvonen, Anna Mustonen, Emmi Venna
Tuotanto: Ehkä-tuotanto, työryhmä

Teosta ovat tukeneet Alfred Kordelinin säätiö, Koneen Säätiö ja Château de Monthelon (residenssi).

Esitykset Kutomolla
to 28.4.2016 klo 19 ensi-ilta
pe 29.4. klo 19

Liput: 15/10€
Varaukset ja tiedustelut: ehkatuotanto(at)gmail.com

Kuuntele Esitysradion podcast esityksestä täällä!

Milja Aho työskentelee sekä laitosteattereissa että vapaalla kentällä, pääasiallisesti lavastajana, mutta monissa esityksissä myös puku- ja videosuunnittelijana. Hän on valmistunut Taiteen maisteriksi näyttämölavastuksen koulutusohjelmasta Aalto-yliopistosta 2012. Samana vuonna hänet kutsuttiin Kokkolan Kaupunginteatterin lavastajaksi, minne hän suunnitteli 6 teosta. Tällä hetkellä hän toimii freelancerina Helsingistä käsin ja hänen viimeisintä suunnitteluaan, Tavallisuuden aave, esitetään parhaillaan Q-teatterissa. Työssään hän on kiinnostunut enemmän esityksen energioiden rakentumisesta kuin rikkaista taustoista. Parhaimmillaan teatteri on hänestä flirttailevan leikkisää ja omalakista.
miljaaho.com

Anna-Mari Karvonen toimii Helsingissä teatterin ja tanssin kentällä esitysten tekijänä, useimmiten dramaturgin ja ohjaajan, toisinaan myös esiintyjän tehtävissä. Hänen viimeisimpiä teoksiaan ovat kollektiivisen tekemisen metodeita kokeileva Vibes yhdessä kuuden muun taiteilijan kanssa, yksilöidentiteetin ja ruumiin hajoamista käsittelevä Windows Blaue Frau -ryhmän kanssa sekä äidiksi tulemisen ja depression maisemaksi muotoilevan kuunnelman Stabat mater ohjaus YLE Radioteaternille. Hän on opettanut nykyesityksen dramaturgiaa ja käytäntöjä sekä ohjaamista Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa useissa eri koulutusohjelmissa.

Anna Mustonen on Teatterikorkeakoulusta ja Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten -koulusta valmistunut koreografi ja tanssija. Hänen viimeisimpiä teoksiaan ovat konsertin ja tanssiteoksen rajalla tunteikkaasti liikkuva Di Anima et di corpo, 2010-luvun tanssijan taitoihin syventyvä Skills4Life sekä yhdessä Satu Herralan, Eeva Muilun ja Masi Tiitan kanssa koreografioitu ja tanssittu Nature Dances. Kutomolla on tänä keväänä nähty häneltä myös Maija Mustoselle tehty, kolmen koreografin yhteistyönä valmistunut soolotanssiteos Anna.
annamustonen.portfoliobox.me

Emmi Venna on helsinkiläinen koreografi ja esiintyjä, jonka pyrkimys on artikuloida töissään kompleksisia kehollisia latauksia sekä järkyttää omaa kokemustaan kauneudesta. Vennan taiteellisen praktiikan bodymindfuckin keskiössä on kehomielen kokemuksen muuntaminen ja nyrjäyttäminen. Vuodesta 2015 Venna on tutkinut Michael Jacksonin jälkeisen maailman kehollista ja henkistä tilaa yhdessä Ossi Koskelaisen kanssa perustamansa Post-MJ Era Institute of Consciousnessin puitteissa. Vennan viimeaikaisia koreografisia töitä ja installaatioita on nähty mm. /teatteri.nyt- ja URB-festivaalilla Kiasmassa, Baltic Circle -festivaalilla, KLAP Maison pour la danse’ssa (Marseille) ja Exhibition Laboratory Project Roomissa.
emmivenna.tumblr.com

Nykytaidetila Kutomo
Kalastajankatu 1 B
20100 Turku

Bussi 1 Kauppatori – Satama, Veistämöntorin pysäkki tai bussi 12 Kauppatori – Härkämäki, Annankadun pysäkki

 

New work by Milja Aho, Anna-Mari Karvonen, Anna Mustonen and Emmi Venna PREMIERE!

Helsinki based artists working in the field of dance and performance Milja Aho, Anna-Mari Karvonen, Anna Mustonen and Emmi Venna will premiere their new work at Kutomo at the end of April. The group has been working on the performance in Turku, Helsinki and Château de Monthelon, France during the years 2015 and 2016.

“We have been working in a library, at home, at a cultural center, in a forest, in a chapel, in a dance studio and in a stone castle in France. We were thinking of frankness, emptiness, silence, weakness and force. We were writing, speaking, dancing and resting. Fatigue, not knowing and inability were allowed to be part of our work. Now, two weeks prior to the premiere we still don’t know how to share our performance to the audience. In this situation there is pure nowness and that is our base.”
– Working group Aho, Karvonen, Mustonen, Venna 13.4.2016

Concept and performance: Milja Aho, Anna-Mari Karvonen, Anna Mustonen, Emmi Venna
Production: Ehkä-production, working group

The performance is supported by Alfred Kordelin Foundation, Kone Foundation and Château de Monthelon (residency).

Performances at Kutomo
Thu 28.4.2016 at 7 pm premiere
Fri 29.4. at 7 pm

Tickets: 15/10€
Reservations and inquiries: ehkatuotanto(at)gmail.com

Contemporary art space Kutomo
Kalastajankatu 1 B
20100 Turku

Bus 1 Market place – Harbour, Veistämöntori station or bus 12 Market place – Härkämäki, Annankatu station