New dance & performance

Tanssitaiteilija Eleni Pierides hakee lopputyöprojektiinsa eri alojen ammattitaiteilijoita lapsineen!

Tanskan valtiollisessa esitystaiteen korkeakoulussa Kööpenhaminassa opiskeleva tanssitaiteilija Eleni Pierides hakee eri alojen taiteilijoita, joilla on noin 2-vuotias lapsi osallistumaan lopputyöprojektiinsa lapsineen. Pieridesin projekti on suhteita ja ihmisyyttä käsittelevä taiteellinen tutkimus, jonka hän ohjaa ja johon hän osallistuu itse pienen lapsensa kanssa.

Projektiin liittyvät tapaamiset, noin 5 ryhmähetkeä, järjestetään Kutomolla maaliskuussa 2016. Tapaamisten tarkemmista aikatauluista sovitaan myöhemmin ohjaajan ja osallistujien kesken.

Lisätietoa projektin tekijästä, taustasta ja toteutuksesta alla.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Eleni Pierides el14(at)ssks.dk, +358 40 737 3586

 

HAEN TAITEILIJOITA LOPPUTYÖHÖN

KUKA JA TAUSTAA:
Nimeni on Eleni Pierides ja olen Turussa asuva tanssitaiteilija. Opiskelen Kööpenhaminassa Tanskan valtiollisessa esitystaiteen korkeakoulussa (Den Danske Scenekunstskole) MA-tason koulutuksessa. Linkit koulutusesittelyyn sekä henkilökuvaani: scenekunstskolen.dk/danseformidling | scenekunstskolen.dk/personer/eleni-pierides

Minusta on kurssini kouluttamana valmistuva pedagogian, fenomenologisen kvalitatiivisen tutkimustyön sekä käytännön opetustyön kautta ns. danseformidler (tanskaksi), jonka parhaiten voi sanoa englanniksi dance facilitator. Olemme korkeakoulutettuja opettavia taiteilijoita suomeksi puettuna.

Lopputyöprojektini alkaa taiteellisella tutkimuksella, jonka jaan 2-vuotiaan tyttäreni kanssa. Koska kyseessä on taiteellinen tutkimus, pienelle lapselle sopimatonta painetta tuotannosta ei ole. Aiheeni on (pedagogical) relational values ja kaikki muu kaunis mitä äiti(vanhempi/kasvattaja)-lapsi välisestä suhteesta kumpuaa. Kaikki se hyvä ja inhimillinen (filosofisia konsepteja joita taiteellisessa työvaiheessa käytän lähteenä), jolla on paikka nähtävänä myös esityskontekstissa.

HAEN NYT:
Toinen vaiheeni on ”fasilitoida” projekti, eli ohjata isompaa ryhmää käyttäen ensimmäisen vaiheen taiteellisesta työstä löydettyjä konkreettisia aihioita. Haluaisin pitää tämän ryhmävaiheen ammattilaiskontekstissa, ja nyt etsinkin muita taiteen ammattilaisia, lajista riippumatta, jotka olisivat kiinnostuneita osallistumaan pienen lapsensa kanssa ohjaamaani taiteelliseen tutkimukseen suhteista sekä ihmisyydestä. Olen tässä projektissa kiinnostunut työskentelemään pienempien (n. 2 v) kanssa siksi, että sanallinen ilmaiseminen ei ole vielä kehittynyt ns. liikaa.

Ryhmän yhteisestä työskentelystä kerään eri observoimismenetelmin empiiristä dataa, jota käytän akateemiseen tutkimustyöhön projektin viimeisessä vaiheessa. Videodokumentoinnin saamiseksi ajattelin ottaa kameran osaksi leikkitilaa niin, että pienet taaperotkin saavat kuvata. Tapaamisten jälkeen tekisin tutkimushaastattelun aikuisosallistujien kanssa.

Loisimme yhdessä turvallisen ympäristön, jossa pienet ja isot reagoivat toisiinsa tanssilla, ja muilla keinoilla miten ikinä kommunikaatiota sitten ehdotetaankin. Ohjaajana jakaisin joitain toimintoja, mutta tarkoituksenani on luoda virikkeinen ympäristö, jossa jokainen osallistuja tuntee olonsa vapaaksi ja niin inspiroituneeksi, että tekisimme toimintoja yhdessä, ja loisimme tilan ”säännöt” ja puitteet yhdessä kanssataiteilijoina.

Työn korvaukseen ja matkakulujen kattamiseen minulla ei ole mahdollisuutta, koska kyseessä on koulutyö. Toivonkin osaltani löytäväni esim. freelance-taiteilijoita, jotka esim. mahdollisella hoitovapaalla olisivat motivoituneita tapaamaan kanssani n. 5 kertaa maaliskuun aikana. Ryhmähetket järjestetään Nykytaidetila Kutomolla Turun Kalastajankadulla, ja aikatauluista sopisimme myöhemmin yhdessä.

YHTEYSTIEDOT:
Eleni Pierides (DAF, Den Danske Scenekunstskole København)
el14(at)ssks.dk
+358 40 737 3586

Otathan yhteyttä pian, mieluusti helmikuun aikana! Vastaan mielelläni lisäkysymyksiin ja voimme järjestää ns. info-tilaisuuden yhdessä lasten kanssa ennen mahdollista osallistumispäätöstä.

Ystävällisin terveisin, Eleni