New dance & performance

Work-In-Progress: Maija Mustonen ja Hanna Ahti

Kesäkuussa tanssi- ja esitystaiteilijat Maija Mustonen ja Hanna Ahti työstävät Kutomon residenssissä tulevia teoksiaan The Greatest Dance Hits ja Bad liver and a broken heart. The Greatest Dance Hits -työprosessissa Maija Mustonen tarkastelee tanssimista musiikkiin yksin ja yhdessä työryhmänsä kymmenen tanssitaiteilijan kanssa. Hanna Ahdin Bad liver and a broken heart -soolon keskiössä on pyöriminen eri tavoin ja jatkuva, pitkäkestoinen pyörimisliike.

Work-in-progress -esitykset ja taiteilijatapaaminen Kutomolla keskiviikkona 25.6.2014 klo 19
Vapaa pääsy!

 

Maija Mustonen: The Greatest Dance Hits

The Greatest Dance Hits on tanssi- ja esitystaiteilija Maija Mustosen uusi teos, jonka hän ohjaa yhdessä tanssitaiteilija Hanna Ahdin kanssa. Esiintyjinä on kymmenen tanssitaiteilijaa, jotka tanssivat valitsemiinsa hitteihin. Kutomon residenssissä tapahtuva soolotyöskentely jatkaa Maija Mustosen Zodiakin Z-free -laboratoriossa aloittamaa oman tanssijuuden takaisinhakuprojektia, jossa tanssiminen musiikkiin on juurtunut hänen avaintyökalukseen. The Greatest Dance Hits saa ensi-iltansa Zodiak – Uuden tanssin keskuksessa Helsingissä joulukuussa 2014.

Maija Mustonen (1979) on helsinkiläinen taiteilija. Tanssitaiteen opintojen jälkeen hän on valmistunut Kuvataideakatemiasta ja opiskellut esitystaidetta Teatterikorkeakoulussa. Viime vuosina Mustonen on työstänyt isojen työryhmien teoksia, esimerkiksi Zodiak – Uuden tanssin keskukseen esitykset Dekalogi (2010) ja The Greatest Love Songs (2012). Mustonen on Go Go Tanssiryhmä Kuumien Putkien perustajajäsen ja drag show JUST Queensin (2013) ohjaajapari Satu Herralan kanssa.

 

Hanna Ahti: Bad liver and a broken heart

”Mä olen rakastanut ja juopunut. Polttanut kirjoja, siltoja ja paljon tupakkaa. Mä muistan paikat ja kaupungit missä mä olen asunut sen mukaan ketä mä olen rakastanut ja kenen kanssa sängyn jakanut. Kaiken sen paskan ja varsinkin sen fantastisen. Utuiset aamut, savuiset illat, rakkaudet, yksinäisyys ja se viini. Aika kultaa, mutta onneks ei kaikkea.

Mä löysin Amsterdamista valokuvakirjan nimeltä Bad Liver and a Broken Heart. Rakastuin sen nimeen. Olisin voinu ostaa pelkästään sen kannen, melkein ihan sama mitä se pitää sisällään. Mussa asuva kostea romantikko heräs. Dekandentti unelmoija.

Bad Liver and a Broken Heart on myös Tom Waitsin biisi, aika huono sellainen mutta hyvä niin.

Metodina käytän pyörimistä eri tavoin. Jatkuvaa pyörimisliikettä, pitkään ja kovaa ja niin kauan kunnes en pysty enää. Ja sitten kun pystyn niin aloitan uudestaan saman.”

Tanssitaiteilija Hanna Ahti (1981) työskentelee tanssin ja esittävän taiteen kentällä Suomessa ja ulkomailla. Ahti on esiintynyt mm. Pierre Droulersin, William Forsythen, Carolyn Carlsonin, Angelin Preljocajn, Hofesh Shechterin, Jana Unmüßigin, Ervi Sirénin, Sanna Kekäläisen, Maija Mustosen ja Maija Hirvasen teoksissa. Vuonna 2012 Ahti julkaisi esikoisrunokirjansa lumi valo.

 

Nykytaidetila Kutomo
Kalastajankatu 1 B
20100 Turku

Bussit 4, 40 Kauppatori-Amiraalistonkatu, päätepysäkki tai bussi 1 Kauppatori-Satama, Veistämöntorin pysäkki

 

Work-In-Progress: Maija Mustonen and Hanna Ahti

Dance and performance artists Maija Mustonen and Hanna Ahti are processing their upcoming works The Greatest Dance Hits and Bad liver and a broken heart at Kutomo in June. During the residency Mustonen focuses on dancing into music both alone and together with ten dance artists of her working group. The method of Ahti’s solo process is rotation in its different forms and ongoing, durational rotation.

Work-in-progress performances and post-performance discussion at Kutomo on Wednesday 25 June 2014 at 7 pm
Free entry!

Contemporary art space Kutomo
Kalastajankatu 1 B
20100 Turku

Busses 4, 40 Kauppatori-Amiraalistonkatu, last station or bus 1 Kauppatori-Satama, Veistämöntori station